internetový armádní magazín

Zauralec-D - připravovaná pásová samohybka pro ruské výsadkáře

06.02.2016 17:55

Generální ředitel ruské společnosti CNIITOČMAŠ Dmitrij Semizorov informoval o přípravě nového samohybného děla pro ruské výsadkové jednotky. Nový dělostřelecký systém Zauralec-D je postaven na shodném pásovém podvozku jakým bude disponovat i výsadkový samohybný kanón 2S25M Sprut-SDM1, a který používá řadu stejných komponentů jako podvozek bojového vozidla BMD-4M.

Zatím byly údajně postaveny dva prototypy nového samohybného děla, přičemž jeden je vybaven kombinovanou dělostřeleckou zbraní spojující funkci kanónu a minometu ráže 120 mm a druhý dělostřeleckou zbraní ráže 152 mm. Dosud provedené testy lze podle Semizorova hodnotit jako dostatečně úspěšné, ale bude nutné odstranit ještě několik nedostatků. Sériová výroba nového dělostřeleckého systému, který je určen k náhradě  typu 2S9 Nona-S by měla být zahájena do konce roku 2018. Militarybox, CC BY-SA 

                                                                       2S9 Nona-S

                                                         (foto: Olegvdv68 / CC BY-SA)

 

Diskusní téma: Zauralec-D - připravovaná pásová samohybka pro ruské výsadkáře

Datum: 08.02.2016

Vložil: alexa123

Titulek: .

Vždy si myslím, že pre výsadkárov je dôležitejšie vozidlo palebnej podpory typu Zauralec ako samohybný kanón 2S25M Sprut-SDM1 určený aj na boj s tankami, ale za cenu veľkých kompromisov. Kompromisy sú vždy kompromisy.

Datum: 08.02.2016

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: .

Taky se mi zdá vozidlo palebné podpory ve formě geniálního hybridu kanon-minomet pro výsadkáře potřebnější a výhodnější než protitankový Sprut SDM1. Komplex Sprutu bych spíše narouboval na modernizovaný podvozek BMP-3 a vytvořil tak klasický lehký plovoucí tank, tak jak o něm již před nějakým časem uvažovali.

Vyhledávání