internetový armádní magazín

Vrtulník MH-60R Seahawk rozšiřuje své schopnosti

14.05.2019 13:40

Vrtulníky MH-60R Seahawk (protiponorková úprava vrtulníku UH-60 Black Hawk) budou moci zasáhnout povrchová plavidla ze vzdálenosti až 185 km. Firmy Raytheon a Kongsberg nedávno společně představili protilodní modifikaci tohoto vrtulníku nazvanou MH-60 Romeo.

Hlavní výzbrojí MH-60 Romeo jsou dvě protilodní řízené střely NSM s dosahem až 185 km.

Protilodní řízená střela NSM (Naval Strike Missile) byla vyvinuta norskou společností Kongsberg Defence & Aerospace, a v roce 2007 vstoupila do služby u norského vojenského námořnictva. Střela je podzvuková, vybavena letovým proudovým motorem TRI-40. Její délka je 4 m a celková hmotnost větší než 400 kg. Nesená bojová bojová hlavice má hmotnost 120 kg. Střela NSM je testována americkým vojenským námořnictvem a byla již objednána polskými a malajskými ozbrojenými silami. Militarybox, CC BY-SA

                                  maketa MH-60 Romeo / foto: Kongsberg / defence-blog / FU

 

Diskusní téma: Vrtulník MH-60R Seahawk rozšiřuje své schopnosti

Datum: 16.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: při shlédnutí tohodle videa 6ks SU 57

Video si nepriložil, takže som si nenadelal... Ale predpokladám, že si ma chcel postrašiť zábermi na šesť lietajúcich prototypov v rôznej fáze vývoja, o ktorých existencii vieme už roky. :-)
Musí to byť frustrujúce, keď si tvoj idol objednal len dve lietadlá tohto "super úspešného" typu. Ale nebuď smutný, včera si Putin s kamošmi zas trochu uhol vodečky a začali do sveta vykrikovať, že do roku 2028 budú mať ďalších 76 stíhačiek Su-57.
V tej krajine je už takmer každý z vysokých predstaviteľov štátu mimo ekonomickú realitu svojej krajiny. Ale veď nevadí, aj Hitler krátko pred svojim pádom trpel podobnými preludmi.

Datum: 16.05.2019

Vložil: Franto

Titulek: Re: Re: Re: při shlédnutí tohodle videa 6ks SU 57

no mimo realitu jsi hlavně byl ty celou tu dobu když se s nám tu se svojí partou z AN snažil přesvědčit, že SU 57 Rusko nezvládlo a že ho nechce a ono se najednou uazuje, že je to trošku jinak.......a vůbec nechápu proč by to mělo být mimo realitu, že Rusko by mělo mít 76 stíhaček SU57 mně tohle číslo nikterak zvláštní nepřipadá

https://www.youtube.com/watch?v=8OZZs0nBl4U

Datum: 16.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: při shlédnutí tohodle videa 6ks SU 57

Ty si riadny magor. :-) Tak ja tu celý čas vysvetľujem, že Su-57 je stále ešte nedokončené lietadlo, ktoré nie je pripravené na hromadnú výrobu... a ty sa mi to snažíš vyvrátiť týmto videom? Pozeral si to vôbec a rozumieš o čom sa tam rozprávajú? Keď sa Putin rozplýval nad tým, aký stroj to je, tak mu jeden z pilotov taktne pripomenul, že ešte stále je len v testovacej fáze.
A ty nechápeš, prečo je 76 stíhačiek Su-57 do roku 2028 mimo ekonomickú realitu? Nuž preto, lebo sa s tak veľkými výdavkami na nové lietadlá vôbec nepočíta v novom zbrojnom rozpočte na roky 2019 - 2027.
https://www.leteckymagazin.sk/l/plany-na-dalsi-nakup-su-57/
Ako vyplýva z tohto článku, Rusko počíta maximálne s financovaním 15 lietadiel. Musel by sa stať ekonomický zázrak, aby došlo k prehodnoteniu tohto rozpočtu a k jeho navýšeniu o miliardy dolárov.

Datum: 16.05.2019

Vložil: OMny

Titulek: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

a protože výrobce zlevnil, tak si tu ruské letectvo může dovolit. Já ti znova říkám, že to je dokončené letadlo když letos předají první sériový stroj. To že tam ještě nebude IZD 30 neznamené, že to není dokončené.
F-35 se pořád něčím modernizuje nějakýma paketama a ani te nenapadne říci, že to je nedokončené.
Prostě přiznej, že jsi se ty a celá vaše banda z AN pěkně pomýlili ve tvrzení, že rusové vývoj SU 57 nezvládly, nebudou ho kupovat a že je po projetku. Byl to váš sen, ale opak je pravdou!

Datum: 16.05.2019

Vložil: hujer

Titulek: Re: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

Již je evidentní, že všechen onen mediální ruch kolem Su-57, byl zas a pouze jen vnitřní a skrytý boj o cenu. No kdo zná Rusko nic nového ani překvapivého. Takže nyní když výrobce slevil o 20% tak se najednou našly peníze na 76 strojů. I když zbrojní program byl ze začátku nastaven na koupi 16 strojů, program bude pozměněn. Kromě motorů by již měl být v základní sériové konfiguraci, a i ty motory se samozřejmě dají později vyměnit. Obdobné odmítnutí MO vrtulníku Mi-28NM před časem bylo o tom samém (a těch chytrolínů a spekulantů hnedka :D ), byla to stejná komedie jak výrobce donutit zlevnit. Zlevnil a přišla objednávka a i Mi-28NM se kupuje, dokonce by se najenou našli peníze až na cca 100 kusů, to bude ještě ujasněno. K tomu se časem přidá přiobjednávka na Tu-160M2.....
i kdyby to bylo o penězích, dá se škrtat, ale oni neškrtají ale přiobjednávají a ne pouze jeden typ stroje.

Datum: 16.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

Povedzme si to na rovinu. Zatiaľ sa žiadne peniaze nenašli. Máme tu len veľkohubé vyjadrenia ruského táraja o 76 Su-57 a 100 Mi-28NM. K žiadnej reálnej objednávke nedošlo.
Toto je len jedno z milióna vyjadrení, ktoré viac predstavuje túžbu ako skutočné možnosti.

Datum: 16.05.2019

Vložil: hujer

Titulek: Re: Re: Re: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

Jenže peníze jsou. Jde jen o jejich rozdělení. Není to o tom že by nato neměli peníze. To je častý omyl a pravdou to bylo ještě v roce cca možná - před 2010. Velkohubých prohlášení již bylo dost. Pravdou je že není nic podepsáno.
I na výrobu 6 fregat byli v minulém programu přidělené peníze, jenže je nedokázaly vyrobit, takže ty přidělené peníze nebyli schopny ani vyčerpat (tedy to se jednalo o Námořníky).

https://www.euro.cz/politika/rusko-chysta-nejvetsi-nakupy-v-dejinach-letectva-utrati-stovky-miliard-rublu-1451168?

Zakázka pro Su-57 je rovna 170 miliardám rublů. (a neměla by to být částka jen samotných letounů)

Zakázka pro vrtulníky jak Mi-28NM tak i Ka-52/M je rovna 190 miliardám rublů.

Tentokrát zprávy přicházení od Putina a Šojgu, to nejsou tužby to je zatím předpoklad.

Zatím poslední objednávka 50 Su-35S vyšla na 60 miliard rublů (ceny 2015)

Takže uvidíme

Datum: 16.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

Kľudne sa k tejto debate vráťme 1.9. To bude po výstave MAKS 2019, čo je najväčšia šanca pre Rusko spropagovať Su-57. Ak tam nepodpíšu tento rok veľkú štátnu zákazku, tak sa im nové stíhačky budú len veľmi ťažko predávať v zahraničí.

Datum: 17.05.2019

Vložil: hujer

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: jenže já narozdíl od tebe znám cenu SU57

No zda jde jde především o propagaci nevím, určitě na to bude mít svůj podíl. Zahraniční prodej to je dnes především velká politická hra (viz Turecko, Indie atd). No článek informuje že smlouva může být podepsána na MAKS 2019, ale není to 100%. Moc to spolu tedy nesouvisí, ale pro názornost (že to pro Rusko nejsou zas až tak závažné a astronomické náklady v daném časovém období): Ponorka Pr. 955A stojí nějakých 39-40 miliard rublů, Ponorka Pr. 855M je údajně až 3x dražší, Fregat 22350 stojí cca 16 miliard rublů (oněch 6 to je skoro 100 miliard rublů). Výstavba mostů ve Vladivostoku (Zlatý + Ruský) nějakých 50-55 miliard rublů a Krymský most je údajně vykalkulován na nějakých 228 miliard rublů. Kosmodrom Vostočnij ......to je skutečně velká díra na peníze (ne že by to byl špatný projekt to ne, ale co se rozkrade kolem). Přesto se v Rusku nejméně každý měsíc otevírá nějaké nové zdravotnické či školské zařízení.

Datum: 16.05.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: Re: Re: při shlédnutí tohodle videa 6ks SU 57

Tak už produkují wunderwaffen, jako starej Aďa, už jim teče do bot.
Ale legrační je, že rusové ještě nemají ve výrobě letadla 5.generace, stále pracují s prototypy a přitom Američani, Čínani i Evropani mluví o letadlech 6. generace a pětky jim už nějaký ten rok lítaj nad hlavama. A tady se pořád najde někdo, kdo bude tvrdit, jak jsou na tom Rusové dobře. To hlava nebere.

Datum: 16.05.2019

Vložil: bog

Titulek: ...

tvoja toho teda nepobrala viac. Západoeurópske krajiny nemajú 5 generáciu, no a čína... :D

Datum: 16.05.2019

Vložil: OMny

Titulek: Re: Jendare ty jsi vážně jebnutej

o 6. gen mluví kde kdo, i rusové si představ a nejenom mluví......já vím, že ti hlava nebere - proto se snaž radši psát co nejméně o)

Záznamy: 41 - 52 ze 52

Vyhledávání