internetový armádní magazín

V Rusku byl zahájen vývoj jaderné ponorky páté generace

17.04.2019 20:23

Ruská konstrukční kancelář Malachit zahájila přímé vývojové práce na víceúčelové jaderné ponorce páté generace. Vývoj probíhá pod kódovým označením Lajka a navazuje na výzkumné práce definující ponorku nové generace, které se ukrývaly pod kódem Husky. 

Nová jaderná víceúčelová ponorka Lajka bude disponovat modulárním designem, zcela novým bojovým a kontrolním systémem s umělou inteligencí a do její palety používaných zbraní budou patřit i hyperzvukové raketové střely Zirkon. Vzhled vyvíjené ponorky není znám, stejně jako většina požadovaných parametrů a vlastností. Vývoj nového typu jaderné ponorky spadá do ruského výzbrojního programu na léta 2018 až 2027.

V Rusku se v současné době staví víceúčelové jaderné ponorek čtvrté generace typu Jaseň a nosiče balistiscických raket typu Borej. Militarybox, CC BY-SA

          víceúčelová jaderná ponorka typu Jaseň (Projekt 885) / foto: Oleg Kulešov / CC BY-SA 4.0

 

Diskusní téma: V Rusku byl zahájen vývoj jaderné ponorky páté generace

Datum: 27.04.2019

Vložil: Neutrál

Titulek: Ta původní Lajka

svůj první let nepřežila :-)

Datum: 18.04.2019

Vložil: bog

Titulek: Zlý Putin

https://youtu.be/Q4LejOtYiyw

Datum: 19.04.2019

Vložil: Markus

Titulek: Re: Zlý Putin

Další video o ublíženém Rusku. :-D :-D

Datum: 19.04.2019

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Zlý Putin

Z toho videa si může každý již jen trochu soudný člověk částečně vyvodit, jak ty naše podegry co sedí ve Washingtonu a Bruselu, a vedou nás jak hloupé ovce, lžou a podvádějí. Na ten rozsah lží a manipulací již ani neexistuje přiměřený výraz. Vůbec nemusíte poslouchat co říká Putin, Medveděv, nebo nějaký jiný ruský papaláš, stačí jenom sledovat vývoj na mapách a porovnat to s oficiální používanou rétorikou NATO, Spojených států a Evropské unie. :-)

Datum: 19.04.2019

Vložil: Markus

Titulek: Re: Re: Re: Zlý Putin

Ano, přesně takový komentář jsem čekal. :-)

Datum: 19.04.2019

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: Re: Zlý Putin

No, to je dobře. To je důkaz toho, že není všechno ztraceno, a že tam někde v zadu existuje schopnost v hromadě hnoje lží najít stéblo pravdy. :-)

Datum: 22.04.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: Re: Zlý Putin

Mne stačí sem-tam pozerať ruské TV ....

Komické rozprávky o "vojskách NATO na Ukrajine" ... 565 verzií ako "Ukrajina zostrelila MH-17" .... že "ukrajinskí dôchodcovia chodia na dovolenku na Krym" ...

Nemusím sledovať Brusel ani Washington .... úplne mi stačia ruské televízie : )

Záznamy: 1 - 7 ze 7

Vyhledávání