internetový armádní magazín

Suchoj T-50 - rekord v rychlosti stoupání

19.02.2016 16:00

Podle magazínu Rossijskaja Gazeta, byla při zkouškách ruského letounu páté generace Suchoj T-50 (PAK FA) dosažena rekordní rychlost stoupání. Letoun údajně stoupal rychlostí 384 m/s. K rekordu nebyly zatím oznámeny žádné další informace, takže ho nelze nějak moc podrobně hodnotit, ale rozhodně se jedná o hodnotu uctihodnou. Překonávání rekordů během zkušebních programů špičkových bojových letounů je častým jevem a má upozornit potencionální protivníky na některé shopnosti, před kterými je třeba mít se na pozoru.

Testy letounů Suchoj T-50, včetně testů zbraní běží podle ruských vyjádření podle plánu. Podle generála Bondareva bude v roce 2016 k dispozici jedenáct zkušebních strojů. Letecký závod v Komsomolsku na Amuru je připraven na zahájení sériové výroby. Militarybox, CC BY-SA

                                                           druhý prototyp Suchoj T-50

                                                          (foto: D.Zherdin / CC BY-SA)

 

 

 

Dřívější zpráva 25.1.2016 : Program PAK FA - Suchoj T-50 - stav leden 2016

 

Diskusní téma: Suchoj T-50 - rekord v rychlosti stoupání

Datum: 23.02.2016

Vložil: jsk

Titulek: Pokud nebyly doloženy protokoly

tak se nejedná o rekord, ale jen o ruskou propagandu, kterou tento server s takovou oblibou šíří.

Datum: 23.02.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Pokud nebyly doloženy protokoly

Vážený pane, Vy asi neumíte číst, nebo čtete někde něco úplně jiného, a pak napíšete příspěvek na Militarybox. Dávejte si na to prosím pozor. V článku nejsou žádné ódy na nový ruský rekord, pouze se zde uvádí, že nějaký ruský zdroj, odvolávající se na .... přišel s informací o dosažení .... něčeho. Je to prostě krátká zpráva v linii zpráv o letounu PAK FA, o který se prostě čtenáři zajímají bohužel více, než např. o to, že na letecké základně Edwards si mladší mechanik letounu F-15E při práci se šroubovákem strhl nehet, byl odveden na ošetřovnu, odkud byl po půlhodinovém náročném ošetření propuštěn do domácí léčby.
Jinak máte ale pravdu vtom, že pokud nebudou doloženy protokoly, tak se nejedná o oficiální rekord.

Datum: 23.02.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Pokud nebyly doloženy protokoly

:-) :-) :-))))

Vyhledávání