internetový armádní magazín

Rusko vede konzultace s Tureckem o dodávkách stíhaček

02.05.2019 05:25

Moskva a Ankara vedou konzultace o dodávkách stíhaček, uvedl to na výstavě IDEF 2019 pro agenturu RIA Novosti Sergej Ladygin, náměstek generálního ředitele obchodní společnosti Rosoboronexport.

Podle Ladygina konzultace probíhají na různých úrovních, včetně té nejvyšší. Obsahem konzultací jsou možné dodávky ruských víceúčelových bojových letadel generace 4++ a páté generace do Turecka. Na základě tohoto prohlášení se dá tedy odvodit, že Rusko nabízí Turecku dodávky strojů Suchoj Su-35S a Su -57. Turecko se konzultacemi s Ruskem připravuje na situaci případného totálního výpadku dodávek amerických letadel F-35A Lightning II.

Ladygin vyjádřila názor, že ruské zbraně v Turecku nebudou nijak zasahovat do fungování amerických zbraní. Rusko v řádu několika týdnů zahájí do Turecka dodávky raketových protivzdušných systémů S-400 Triumf. Militarybox, CC BY-SA

                                     Suchoj Su-57 / foto: Jurij Vladimirovič / russianplanes / FU

 

Diskusní téma: Rusko vede konzultace s Tureckem o dodávkách stíhaček

Datum: 14.05.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: Su-57 vs F-35

Ruský Generálny štáb, nie je naklonený výrobe a nakúpu Su-57. Príčinou sú poznatky získané pri jeho vývoji,ako aj poznatky získané v Sýrii, kde USA nasadili svoje F-22, ktoré sú v samotných štátoch, považované za lepšie ako F-35. Je známe že F-35 je jednoduhšiou a lacnejšou náhradou strojov F-22. Výroba a dodávky F-35 pokračujú hlavne preto, lebo dodavané lietadlá sú už v podstate zaplatené. Je dokonca isté, že sa nevyrobí toľko lietadiel, koľko sa pôvodne plánovalo.
Rusko ponúka Su-57 z dôvodu, aby sa aspom čiastočne zaplatil jeho vývoj, lebo samotné ruské letectvo dáva prednosť podstatne lacnejším systémom REB, v ktorých sú bezkonkurenčne lepší než ostatní.

Datum: 07.05.2019

Vložil: Dip

Titulek: VYKOPNOUT

Turky už jsme měli z NATO dávno vykopnout. Spolu s Albánskou chamradí.

Datum: 07.05.2019

Vložil: Markus

Titulek: Re: VYKOPNOUT

Tak problém těhle "diktátorů" jako Erdogan je ten, že tam nemusí být věčně.

Datum: 03.05.2019

Vložil: Josef

Titulek: Stealth

Už i Armádní noviny přiznaly, že F-35 je možná asi jeden velký předražený omyl. A to už je co říct.

https://www.armadninoviny.cz/fa-18ef-super-hornet-konkuruje-stealth-letounum-pate-generace.html

Datum: 04.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Stealth

A preto naň záujemcovia stoja poradovník : )

F-35 je už dnes superúspešný stroj a že má problémy ? Ktorý nový typ nemá ? Taký Su-27 začínal ako totálny neúspech, ktorý musel Suchoj "prekopať" a stroj F-14 tiež dlho bojoval o prežitie ....

Datum: 04.05.2019

Vložil: Josef

Titulek: Re: Re: Stealth

Netrol tu a přečti si i ten článek co tam je a pak tu můžeš předvádět tu tvou duševní onanii.

Datum: 05.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: Re: Stealth

Prečítaj si ho Ty a nerob zo seba hlupáka ..

Tvrdí to manažér výrobcu FA-18E/F .... čo iná má ako hovoriť ? Za to je predsa platený !!!!

Datum: 05.05.2019

Vložil: Josef

Titulek: Re: Re: Re: Re: Stealth

Dušanko, jsem si říkal, kdy tu zase rozjedeš svou duševní onanii...nejdřív si to přečti a snaž se porozumět psanému textu a pak diskutuj.

Datum: 06.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: myslím si, že kdyby jsi japoncům řekl

, že mají superúspěšný stroj (evidentně o tom nic neví) tak by ti dali facku anebo by se začali řechtat smíchy

Datum: 05.05.2019

Vložil: richard

Titulek: Re: Stealth

F-35 je zpozděná budoucnost a ne dost dlouho dostatečně dofinancovaná projekce síly NATO , proti roztoucím hrozbám ve světě , které se víc a víc budou týkat i bezpečnosti ČR , to je čistě faktum - tečka .

Datum: 02.05.2019

Vložil: Hrázný

Titulek: USA-Rusko

Američani mají bobky z Číny, tak proč neurovnat vztahy s Ruskem a mít ho spíše za spojence nežli za nepřítele. Rusko taky čelí tlaku Číny.

Datum: 03.05.2019

Vložil: P. Volk

Titulek: Re: USA-Rusko

To neodpovídá realitě. Na globálním hřišti jsou Rusko a Čína strategičtí partneři, kteří čelí světovému hegemonu jménem USA. A již mají rozdělené "poloviny" hřiště kde svou hru hrají. To je to čeho se Amerika bojí nejvíce a omezuje to její světovládu. Tedy partnerství a dobré vztahy mezi Ruskem a Čínou. Rusko nemůže být spojencem USA, protože Rusko si již nenechá diktovat a dle samotného prohlášení amerických představitelů je Rusko jediná země na světě která dokáže USA totálně zničit. Takže Rusko pokládají za největší hrozbu tedy existenční hrozbu. Čína je hrozba po "ekonomické - obchodní stránce" a vojensky převážně v Pacifiku, tomu odpovídá budování čínské námořní síly. Nyní se v Číně konají oslavy Čínského námořnictva a ruské lodě Pacifické flotily se samozřejmě účastní ve velmi přátelském duchu. Křižník Varjag, dva torpédoborce A. Vinogradov a A. Tributs, ponorka třídy Paltus. Dokonce se zastavila i nejnovější fregata ze Severní flotily Pr. 22350 Sergej Gorškov, která obeplula celou EuroAsii.

Datum: 03.05.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: USA-Rusko

https://www.youtube.com/watch?v=jpfYq49EA5c :)

Datum: 03.05.2019

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: USA-Rusko

Sú ľudia ktorí na to majú opačný názor čím nechcem povedať, že je to tak. Toto je skutočne rozhodnutie, ktoré ovplyvní svet aspoň na ďalších 50 rokov.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-rusko-cina-henry-kissinger-donald-trump-zahranicni-politika-velmoci.A180730_094800_zahranicni_ane

Datum: 03.05.2019

Vložil: P. Volk

Titulek: Re: Re: Re: USA-Rusko

Ano. Samozřejmě se vždy najde někdo s jiným názorem a to je v pořádku. Od toho jsou diskuse. Ani já zde nechci něco skálopevně tvrdit. Ovšem podle událostí které se dějí ve světě si tím nejsem příliš jist. Stačí když Rusko onu údajnou (podivné pokut to je již takto medializované) nabídku USA odmítne a nadále bude pokračovat ve spojenectví s Čínou.(Momentálně pro Rusko výhodnější, ještě kolem roku 2000 Rusko stálo o "strategii" se západem, ale západ včele s USA dělali vše proti tomuto spojenectví). Pak se celá tato strategie může smést ze stolu. Aneb by to bylo opakování z minulosti, na to už dnes asi nikdo "neskočí". USA se totiž vůči Rusku chová otevřeně nepřátelsky. Rusko nemá důvěru v USA a jejich spojence bez vlastního názoru. Rusko je taková malá nepříjemnost, že zcela zhatilo plány na blízkém východě a další tzv. Arabské jaro postrádá smyslu. Ve Venezuele jdou opět v ruku v ruce Rusko s Čínou (a Madurem) proti USA a jejich zájmům. A tak se dá pokračovat.

Datum: 04.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: USA-Rusko

Rusko je "druhá liga" ....

Pre USA je prvoradým súperom Čína, ktorá je ekonomická dvojka vo svetovej ekonomike a vojensky tiež rastie na toto miesto.

USA do roku 2014 sťahovali svojich vojakov z Európy a posilovali proti Číne. Keby nie Krymu tak Európu vôbec neriešia, ale "naťahujú" sa len z Čínou.

Datum: 04.05.2019

Vložil: P. Volk

Titulek: Re: Re: Re: USA-Rusko

To je rádoby přání. Nebýt vměšování USA do Ukrajiny nebylo by Krymu. Proti Rusku je vedena neustálá válka v zastoupení. V roce 2008 přes Gruzii nyní přes Ukrajinu. A na příště se zas nějaký ten méně "inteligentní národ najde". Tedy Evropu řeší stále, ale nemohou si dovolit nějakou přímější konfrontaci s Ruskem.

Čína je protivníkem USA číslo jedna v ekonomicko - obchodní sféře. Pro prosazení svých obchodních zájmů potřebujete reálnou vojenskou sílu. Když posilovala Čína posilovalo i USA.

Rusko a Čína si rozdělili svoje oblasti působnosti. Není nad čím spekulovat. Věřte tomu.

Datum: 04.05.2019

Vložil: bog

Titulek: XD

To sú teda úvahy

Datum: 05.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: a v čem konkrétně se ten tlak Číny

projevuje? nějak to nechápu, je možno být konkretnější v čem Čína ohrožuje Rusko??

Datum: 02.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: To rozhodne...

...hlavne, keď má Su-57 pred sebou ešte roky vývoja a testovania. :-) Netreba zabúdať na to, že Su-57 je tak neúspešný projekt, že ho nechce nielen ruské letectvo, ale ani len to indické. :-D

Datum: 02.05.2019

Vložil: Alex1

Titulek: Re: To rozhodne...

Za to F-35 je vyloženě "úspěšný projekt". Mají to akorát pootočené - sekají ho jako housky v pekárně, pyšní se počtem kusú, ale je to ještě hodně syrové těsto. F-35 je jako jednotný bojový letoun pro letectva absolutně nevhodný stroj. Všechna letectva vybavená těmito letadly musí automaticky počítat s Američany v zádech, jinak dostanou klepec i od záchranných vrtulníků nepálské horské služby.

Datum: 02.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: proč pořád trolíš

jsi jak malej Jarda. Ty už zajdi za chocholouškem....

Datum: 11.05.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: Re: To rozhodne...

Franta, Su-57 vôbec nie je neuspešný projekt. Zrejme Vám ušli skutočnosti, ktoré sa udiali v GŠ ruskej armády. Podstatná čásť GŠ zastavá názor, že je zbytočné výrábať a nakupovať drahé stroje ako Su-57. Pri jeho vývoji spolupracovali všetky zložky PVO, ktorá je všeobecne (aj západnými odborníkmi) považovaná za najlepšiu na svete. Vývoj Su-57 a USA nasadenie F-22 v Sýrii im určite dalo do rúk dostatočne silné argumenty. Z tohoto dôvodu bola objednaná len ich malá séria. Rusi už dávno v maximálnej miere spoliehajú na systémy REB. Prípad US torpedoborec Donald Cook vybavený najmodernejším systémom Aiges je jasným príkladom ich učinnosti. Navyše je všeobecne známe, že žiadné súčasné lietadlo nie je neviditeľné teda ani F-22, F-35 a ani Su-57.

Datum: 02.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Uvidíme ...

Su-57 je mimo .... Rusi potrebujú dofinancovať vývoj ... miliardy dolárov .. na to Turci momentálne nemajú ...

Je možný nákup Su-35/30/34 ... akurát to je už proti F-35 druhá liga a hlavne je Turecko ekomomicky naviazané na západ a pri jeho chradnúcej ekonomike je otázka či si môže dovoliť nejaké politické "dobrodružstvá" na ktoré sú investori citliví .... a pre Turecko sú rozhodujúci tí západní, nie ruskí ....

Datum: 02.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Uvidíme ...

neplácej, začala sériová výroba, nechápu co vy US trollové to pořád melete už jsi s Frantou ubožák ohledně těch frází o SU57

Datum: 02.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: Uvidíme ...

Vážne ? .....že o tom Rusi nevedia : ) .... oficiálne boli objednané len skúšobné prototypy ..... sériová produkcia sa zvažuje po dokončení vývoja nového motora.... tak po roku 2025 .... inak dosť o tom Rusi píšu ..... a je úplne jedno čo si melieš Ty ....

https://russiabusinesstoday.com/manufacturing/russia-cancels-serial-production-of-su-57-jet-fighter/

Datum: 03.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: to je vidět jaký jsi mamlas

postuješ tu článek z července minulého roku a vůbec nevíš jaký je současný stav, škoda slov

Datum: 04.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: to je vidět jaký jsi mamlas

Presne viem .... bolo obojednaná menšia testovacia séria a čaká sa na dokončenie vývoja stroja, hlavne motora a Rusi skúšajú nájsť patrnera na financovanie vývoja.

O sériovej výrobe okrem Teba netuší nik : )

Datum: 04.05.2019

Vložil: P. Volk

Titulek: Re: Re: Re: to je vidět jaký jsi mamlas

S tím prvním souhlasím. Ovšem o finance zde nejde, ale o čas. Vývoj je již dávno zafinancovaný. Takový vývoj sofistikovaného a náročného projektu se nedá uspěchat. Nebo jde viz. Čína ale jeho kvalita a reálná životnost či účinnost není valná. Tedy je spíše papírová než skutečná a bavíme se pak především o reklamě. Vše teď závisí na novém motoru. Na té Izděliji/produkt 30. Tedy pokut se bavíme o stroji Su-57 pro ruské VKS. V případě exportního modelu který byl uvolněn není nereálné nakonfigurovat letoun ze současných dostupných produktů. A to jmenovitě motor Al-41F1 který byl již uvolněn pro export a je možné v případě potřeby zahájit sériovou výrobu. Snad si nemyslíte, že pro exportní trhy rusové uvolní nejlepší technologie jako Izd. 30 či kompletní radarový komplex Bělka hned. To ani náhodou a to je to co se nelíbí třeba Indům. A tak prskaj a prskaj. Vymýšlí různé články o nedokonalosti Su-57 atd.... Ale co by vlastně chtěli, že. Takže v horizontu pár let může Turecko (teoreticky) dostat buď vlastně takový "vylepšený Su-35" (vnitřnosti s motory Al-41F1) v draku Su-57 , nebo pak je tu jednoduší a lacinější varianta a to přímo Su-35 tedy nějaký nakonfigurovaný Su-35ET. To je pouze to co připadá do úvahy, netvrdím že se tak stane.

Datum: 02.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re:SU 35 proti F35 druhá liga?? haha

to jsi mně vážně dostal o)) kromě stealth prakticky všechny parametry mu SU35 lepší...

Datum: 03.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

zkusme pár základních údajů vždy za pomlčkou napíši kdo je lepší tak se nerozbreč:
Rychlost - SU
Dolet - SU
Dostup - SU
tah - SU
Vektor - SU (Fko nemá)
množství podvěšené výzbroj AA - SU
Supercruise - SU (Fko nemá)
kvalita/dosah AA střel - SU
REB - SU
Manevrovatelnost - SU
Radar - těžko hodnotit kvůli rozdílné koncepci radarů. Dosah radaru SU 400 km na 3m2 , F-35 160 km na 1m2

tak kde se projevuje ta druhá liga SUčka??

Datum: 03.05.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

V krajine pôvodu. Ruské nemôže byť lepšie a hotovo.To ovšem platí aj opačne. Idiot je idiot bez ohľadu na svetonázor.

Datum: 04.05.2019

Vložil:

Titulek: Re: Re: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

presne tak. z dostupných informací víme akorát, že F35 jedné z verzí má nějaké veřejnosti neupřesněné technické problémy, nevíme, zda nějaké koncepční, nebo je chybná jedna součástka a co a proč je chybného, a že bez ohledu na verzi jako program letadla je to strašně strašně drahý stroj, a že bez ohledu na verzi pomalu, ale jistě (nebo jistě, ale pomalu?) pokračuje jeho výroba, zavádění do výzbroje, sžívání se pilotů, učení se využívat možností. víme také, že (obdobně jako u Eurofighteru nebo Grippenu) začala sériová výroba, aniž by byly docíleny plánované bojové schopnosti, a že tyto se navyšují s každým dalším výrobním blokem.
Víme že SU57 létá několik prototypů, případně předsériových strojů, že vývoj ještě zdaleka není u konce, ale pomalu, ale jistě (nebo jistě, ale pomalu?) pokračuje. dá se soudit, že v konfiguraci, v jaké se nacházejí, již se jedná o vysoce hodnotné bojové stroje - F35 již může používat snad všechny zbraně, které používají nejnovější verze starších typů. F57 používá ještě motor, radiolokátor a možná jiná zařízení z nejnovějších verzí starších typů.
I o SU57 víme, že se jedná o strašně drahý program. Posuzovat vzájemně, zda je jsou tyto stroje lepší nebo horší vzájemně anebo lepší nebo horší než nejnovější verze starěích typů, které nahrazují, a v čem spočívá ta "lepšost" nebo "horšost" , to je velmi akademická až bych spíš řekl hospodská debata.
Takže plus-minus výše uvedené zhruba víme nebo z dostupných informací se dá soudit , že tak je. Nicméně mnozí diskutéři na základě iracionální víry a naděje na základě těchto informací které máme všichni plusminus stejné, vidí v jednom z uvedených strojů naprostý propadák, výrobce, potažmo zemi výrobce jako zcela neschopné, zatímco u druhého stroje si představují že má úplně zázračné, fyzikální zákony popírající vlastnosti, lidé s firem letadlo vyvíjející, vyrábějící a vojáky zavádějící do provozu mají asi nadpřirozené schopnosti, které jim umožnily vyvinout a vyrábět na první dobrou hned dokonalé letadlo, bez chyby, aniž by potřebovali roky (spíše desetiletí) jako potřebují normální smrtelníci.
A jiní diskutéři, na základě prakticky stejných informací, dochází k přesně opačnému názoru. Informace stejné, ale víra a naděje opačná, stejně iracionální.

Datum: 04.05.2019

Vložil:

Titulek: Re: Re: Re: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

Možné samozřejmě je, že se ukáže že F35 nebo SU57 nebo oba jako slepá ulička, nebo to snad ani ne, ale že přínos oproti nejnovějším variantám starších letadel nebude tak velký, aby ospravedlnil náklady, námahu, úsilí vložené do vývoje, výroby, zavedení, provozování, servisu, logistiky.
To ale ukáže až čas.

Uvidíme, jestli se v Letectví a Kosmonautika ročník 2 119 dočteme, " ...nakonec po vyřešení těchto problémů od 2. výrobního bloku 4. série, a zejména po dalších vylepšeních od 5. verze si stroje obou potencionálních protivníků piloti i pozemní personál velmi oblíbili. Nakonec se jich vyrobilo neuvěřitelných více než 1 000 kusů a staly se skutečně ikonickými univerzálními bojovými tahouny 21. století. A i když v zemích původu byly již kolem roku
2 080 postupně vyřazovány, pro jejich výkony, spolehlivost, odolnost a úsporný provoz slouží tyto legendy dodnes úspěšně v 23 letectvech celého světa ...
Zajímavá je situace v Turecké republice, kde dokonce spolehlivě slouží souběžně několik desítek obou typů těchto strojů ... "

Anebo naopak "... oba tyto typy, do kterých byly vkládány velké naděje, a ve svých zemích a zemích spojenců byly ve své době propagandisticky až nekriticky vyzdvihovány, nakonec po výrobě několika málo desítek kusů, a krátké cca 15-leté službě, byly pro neustálé problémy, z nich některé vedly k tragickým nehodám, a celkovým problémem s udržováním bojeschopnosti a nákladným provozem, vyřazeny a sešrotovány. Zvláště s problémy se potýkalo Turecko, které ve 20. letech 21. století s politických důvodů nakoupilo oba typy a po jejich nutnosti vyřazení se začátkem 40. let dočasně ocitlo bez stíhacího letectva. Ve světových muzeích se nedochovalo ani jedno letadlo uvedených dvou typů ... "

Datum: 04.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: JR piš radši kratší příspěvky ale více fakta

Než bláboly. Který radar používá SU 57 ze staršího Sucka? Jedine o čem se můžeme bavit jsou motory jinak je vše jiné...

Datum: 04.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

No mně přijde že to komolis. Určitě finančně Sú 57 nestál tolik jak F35. Opravdu víme že začala sériová výroba prvních 2 strojů. Jestliže F35 musí jít často na nouzové přistání, je něco špatně a takový letoun si nezaslouží se nazývat sériovým. Podle tebe každé letadlo má problémy tak by mne jestli čeští piloti Grippenu se potýkaly také s takovými problémy jako japonští? Chceš tvrdit že Sú 57 má úplně stejně problémy? Že o to nic nevíme..

Datum: 07.05.2019

Vložil:

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Dušan schválně srovnání SU-35 s F-35

Omny možná jsem se ve svých příspěvcích zbytečně moc rozkecal a možná tam byly i bláboly jak říkáš. Ale promiň ale takový blábol jako sériová výroba prvních 2 kusů, to by mě teda ve snu nenapadlo. Nezamýšlel ses, že to je protimluv? Že zdroj, od kterého čerpás říká něco divného? Nevím, jaká je Tvoje profese co jsi vystudoval nebo se vyučil, ale prumerne i lehce podprůměrné technicky erudovany člověk ví že sériová výroba znamená již vyrobené drahé přípravky, přístroje formy, lisy někdy celé továrny nebo aspoň celé nové výrobní haly, logistiku subdodavatelsky řetězec, metodiku prejimek, zkousek a milon dalsich nakladnych veci a to všechno se nedělá pro 2 kusy. Když tak pro 200 ks. Dobra tak 50. Ještě bych s udivenim ale věřil 28 kusum. Ale 2 je totální nesmysl. Abys rozuměl, já to neberu jako negativum, prostě vývoj složitého drahého výkonného zbrojního systému bezi.
Co tam máš dál- F35 - tak zde už podle dostupných informací probíhá opravdu sériová výroba desítek vlastně už nějaké tý stovky kusů. Verze B má dle víceméně bulvárních článku u Japonských sil obrany nějakou vadu, která vedla k havárii a neupresnenemu počtu nouzových přistání, přičemž nikdo neví v čem ta "nouzovost" spočívá, co bylo příčinou. Omny, tvrdší, že v mých příspěvcích nejsou fakta, a já to beru. Tý jsi tedy z nějakých zdrojů o vysetrovsni získal fakta? Co tedy způsobilo tu havárii a tý nouzova pristani? Banální závada nejake součásti nebo celkove spatne koncepce a konstrukce? A pokud "bé" je spravne týká se jenom verze B nebo i A a C? Takze Američani a spojenci kteří je nakoupili je vyřadí sesrotuji odepisou továrny se zbouraji? Nebo tedy přesněji řečeno, aby neztratili tvar, budou tvrdit, že nic že F35 je to nejlepší co může být, v omezeném režimu vyrobí ještě několik desítek kusů a za 5 či 10 let je tedy v tichosti vyřadí a továrny zbourání? Tak to bude ? Pokud ano a máš k tomu hodnověrně zdroje pak klobouk dolů. V opačném případě jsou Tvoje příspěvky komoleni a bláboly na kvadrat.
Co dale-cena - spolu s Tebou předpokládám, že cena F35 je vyšší než SU57, kvůli jiným cenovým hodinám v USA a Rusku. Na druhé straně když v luxusním penziónu v Rakousku s opulentni snídaní jsem platil - v akci tedy - min než v ruském sparťanské, kde jsem musel si topit v peterkach - tak i o těch cenach ... Nevím nedokážu polemizovat, oponovat ani souhlasit..
Co máš dál- závada stejná u F35 a SU57 no to by byla obrovská náhoda nevím k čemu tento Tvůj dotaz směřoval.
Ke Grippenum - jdou různé polemiky zda Gripen nebo jiný typ mimo téma. Ale spolehlivost Grippenu u dosavadních uživatelů je velmi vysoká. Nicméně v průběhu vývoje ve Švédsku jeden nebo dva prototypy tragicky havaroval(-y).
Jak jsem uváděl že za sto let se čtenáři military periodik dovedi co Tobě mě i ostatním je utajeno a jen si domyslime či věříme- na tomto serveru v Archivu najdeš nádherné podrobné články o vojenske technice již odtajněne kde jdou popsaný všechny problémy vývoje výroby, služby, nasazení. Tak takto se za 50 let dovedi fandové militarii letectvi a historie, jak to vlastně bylo s F35 a SU57

Datum: 08.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: to hlavní jsi neřekl psal jsi

že SU57 používá radar se starších SUček, tak se tě ptám jaký to je radar?

potom ano udajně "sériová" výroba F-35 běží, ale pokud někdo rozjede výrobu, která se projevuje vyloženě zmetkovostí , tak ve zkutečnosti by taková firma měla výrobu zastavit a zákazníci nic nekupovat. Jenže z politických důvodů jsou vazalové tlačeni k nákupu těchto letadel byt jsou na hovno.Rozuměj rusové mohly také klidně už dávno rozjet sériovou výrobu SU57, v tom problém není, ale jde pak o to jaká by to byla kvalita....Krom toho nechápu proč nerozumíš tomu že v rámci sériové výroby se objednalo pouze 2 ks, když se třeba později objednají další....je to hlavně o penězích, pokud si někdo objedná 100 ks, rusové rozjedou výrobu 100ks.
Představ si to jako pekárnu, že prostě z nějakého důvodu pekárna neupeče 100 chlebu ale jenom 5, ale to neznamená, že zítra neupeče 200 o)

Datum: 02.05.2019

Vložil: Jirka4form

Titulek: Konzultace

Konzultace vede kde kdo s kde kým, třeba Severní Korea s USA o jaderných zbraních, a nemusí to znamenat vůbec nic. Je to takový předstupínek opravdových jednání. Potvrzuje to však hloubku roztržky mezi Tureckem a USA. K urovnání celé věci asi nepřidají nové zprávy o potížích letadel F-35, jejich poruchovosti, nízké operační připravenosti, pádech do moře a kritice japonských pilotů.
Opakoval jsem to tady již mockrát - F-35 využívá svého vyjímečného postavení na trhu vybudovaného dobrým načasováním vývoje a politickými tahy. K ideálu, nebo aspoň solidní úrovni má tento stroj hodně daleko.

Datum: 11.05.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: Re: Konzultace

Neviem kde ste na to prišiel, že F-35 využíva svoje výnimočné postavenie na trhu. Skutočnosť je však taká, že okrem štátov, ktoré sa podielali na jeho vývoji (turci taktiež), F-35 nemá žiadných iných zákazníkov. Navyše aj tieto štáty pomali ale isto okresavajú počty lietadiel, ktoré chcú nakúpiť.

Záznamy: 1 - 40 ze 66

Vyhledávání