internetový armádní magazín

Oshkosh pokračuje v dodávkách vozidel JLTV

16.02.2016 16:30

Společnost Oshkosh Defense bude podle posledních zpráv pokračovat v práci na dodávkách vozidel JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) pro americké ozbrojené síly, a to na základě rozhodnutí Federálního soudu (U.S. Court of Federal Claims) ze dne 11. února 2016, kterým se zamítá protest firmy Lockheed Martin. Společnost Oshkosh Defense byla ve výběrovém řízení vybrána americkými ozbrojenými silami k dodávkám vozidel JLTV 4x4, které se mají stát náhradou vozidel HMMWV. Soutěže se kromě Oshkosh Defense zúčastnila společnost AM General a konsorcium firem Lockheed Martin a BAE Systems.

Lockheed Martin se dne 8.září 2015 odvolal proti rozhodnutí o výběru k orgánu GAO (Government Accountability Office) a 11.září 2015 velení americké armády poslalo společnosti  Oshkosh Defense příkaz k pozastavení prací. Dne 15.prosince 2015 však GAO protest zamítl, na což Lockheed Martin oznámil svůj úmysl podat odvolání u Federálního soudu. Odvolání bylo podáno 17.prosince 2015.

Počáteční kontrakt programu JLTV, který získala společnost Oshkosh Defense dosahuje výšky 6,7 miliardy dolarů a pokrývá dodávku 16901 vozidel pro potřeby americké armády i námořní pěchoty. Vozidla mají být dodána v průběhu osmi let. Kontrakt zahrnuje jak vozidla počáteční výroby (LRIP - Low Rate Initial Production), tak i vozidla plné výrobní produkce (FRP - Full Rate Production).

                                                                       Oshkosh JLTV

                                                           (foto: Oshkosh / CC BY-SA)                                                                       

 

Vozidlo Oshkosh JLTV je poháněno osmiválcovým dieselovým motorem General Motors Duramax V8 o objemu 6,6 litru s odhadovaným výkonem 220 až 235 kW, který je spojen s automatickou převodovkou firmy Allison.

Dojezd vozidla JLTV s vnitřní zásobou paliva by měl být při dodržování ekonomické rychlosti asi 56 km/h minimálně 480 km. Vozidlo by mělo být schopno brodit bez přípravy do hloubky 1,5 m, zdolat stoupání až 54o, pohybovat se s bočním náklonem až 36o a překonat schod o výšce 0,6 m. Militarybox, CC BY-SA

 

 

 

Dřívější zpráva 27.8.2015 : Náhrada vozidel Humvee bude od společnosti Oshkosh Defence

 

Diskusní téma: Oshkosh pokračuje v dodávkách vozidel JLTV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání