internetový armádní magazín

Letouny USAF F-35A ve Spojených arabských emirátech

17.04.2019 17:55

Americké bojové letouny F-35A Lightning II nahradily F-22A Raptor v oblasti Středního východu. Tisková služba amerického vojenského letecttva (USAF) oficiálně oznámila rozmístění lehkých stíhacích bombardérů F-35A ve Spojených arabských emirátech.

Nejnovější americké bojové letouny našly své místo na letecké základně Al-Dafra, kde do února letošního roku působily stíhačky F-22A Raptor. Letouny Raptor opustily základnu po dlouhých letech.

                                                     F-35A Lightning II / foto: USAF / PD

 

Velitel Centrálního velitelství U.S. Air Force (AFCENT), generál Guastella k rozmístění F-35A v oblasti uvedl: "Přidáváme do našeho arzenálu vyspělý zbraňový systém, který značně rozšiřuje možnosti koalice v boji proti ISIL. Nejnovější senzory, stealth a výzbroj, které toto letadlo poskytuje spojeným silám, zvýší bezpečnost a stabilitu v celé oblasti a vyděsí agresory". (Klasický, obsahově prázdný žvást, nad kterým se je možno pousmát.)

Jž dříve byly v oblasti Středního východu krátkobě nasazeny letouny F-35B od United States Marine Corps. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Letouny USAF F-35A ve Spojených arabských emirátech

Datum: 26.04.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: F-35 v Al Dafra.

Už som to tu v súvislosti s iným článkom napísal, že F-35 nesplnil očakávanie, ktoré do neho vkladali predstavitelia ozbrojených síl USA. Svedčia o tom správy zo samotného Pentagónu, že stíhačkam F-15, ktoré F-35 mali postupne nahradiť, bude pri generálnych opravách predlžená životnosť o ďalších 4000 hodín a Kongres USA bol požiadaný o financovanie výroby a nákupu 145 nových F-15.
Je celkom pochopitelné, že správy o problémoch v prevádzke F-35 sa nedostavajú na verejnosť, iste si viete predstaviť, z akých dôvodov. Niektorí diskutéri to berú ako urážku. Asi nevedia o tom, že taká čo sa týka tvaru, krásna F-104, ktorá nebola nasadená v žiadnom konflikte, je svetovým rekordérom v počte nehod. Z dnešných článkov o F-104 toto číslo už vypadlo (prečo si ľahko domyslíte), ja si presne nespomínam, ale bolo ich určite cez 80 pilotov, ktorí pri nich zahynuli. Možno Militarybox by to mohol zistiť.

Datum: 20.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

díky havárii vyšlo najevo , že cituji japonské ministerstvo vnitra: "Celá letka 13 japonských F-35A, z nichž se jeden letoun zřítil minulý týden do Pacifiku, měla technické problémy, uvedlo japonské ministerstvo obrany. Zřícený stíhač F-35, který se ztratil z radaru minulé úterý, zužovalo několik technických problémů včetně v několika nouzových přistáních. To se týkalo prakticky celé letky 13 japonských letounů F-35A. Pět strojů z letky bylo nuceno provést sedmkrát nouzové přistání mezi červnem 2017 a lednem 2019. Japonské ministerstvo přiznalo, že zřícený stroj měl před nehodou rovněž technické potíže zejména s navigačními systémy a chlazením."

Bravoo - tak jestli takhle má vypadat letadlo, které má IOC a sériovka tak opravdu nerozumím... a at mi to US trollové vysvětlí zase o))
Spíše to na mně dělá dojem, že celá ta slavná F-35 je spíše nouzovka, chudáci japonští piloti si musí mlátit hlavnou o zeď včem že to lítají....

Datum: 21.04.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

Tak ono ti chudaci piloti su radi, ze nemusia sediet v Migu-31. Keby mala F-35 havarie tak casto ako ruske lietadla, to by len bol pruser. Si to zober, ze Mig31 je 38 rokov zavedeny a za tu dobu mal 35 havarii. A to ti ruski piloti zazili aj tak biedne roky, ze nalietali len par desiatok hodin.
Lietadla f-35 su zavedene 4 roky, maju naletanych viac ako 177 tisic hodin a padli dve. Nehovoriac o tom, ze ich je cez 355. Zatial co migov-31 lieta poslednych asi 160 kuskov a spadlo ich za posledne 4 roky minimale 5.

Datum: 21.04.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

Argumentoval by si takto aj keby namiesto F-35 bol Su-57? :)

Datum: 21.04.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

Nie, pretože Su-57 nie je a ešte dlhé roky nebude zavedené do služby.
Zato nemám problém vyzdvihnúť Su-35S, ktoré sa zatiaľ javí ako pomerne spoľahlivé lietadlo. Zavedené je už 5 rokov, vyrobených je už cez 120 kúskov. Zároveň možno povedať, že v súčasnosti ruskí a čínski piloti majú celkom slušný nálet, ktorý určite presahuje 100 hodín ročne. Ak ma pamäť neklame, tak zatiaľ nehavarovalo žiadne z nich.
A hoci nám Rusko nikdy neposkytne presné štatistiky o celkových nalietaných hodinách, tak možno povedať, že ide o celkom vydarený stroj.

Datum: 21.04.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: Re: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

Čo príspevok, to nerozumieš. Písal som: namiesto F-35

Datum: 21.04.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

Zrejme sa nevies vyjadrovat.

Datum: 21.04.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: US problém s F-35 stále tají , chudáci japonští piloti

A ty vieš?

Datum: 22.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re:a potom že nejsi troll

letos rusové začali se sériovou výrobou SU57 a stále meleš, že ještě dlouho nebude ve službě. 2 stoje z těch předsériových absolovali bojové lety v Syrii a stále si meleš svou a svou.....

Jinak přečti si pořádně co píší ti japonci - polovina těch letadel co mají musely udělat nouzové přistání.....opravdu ti to přijde normální?
Ani radši nebudu spekulovat o zkušenostech u jiných zákazníků - ted je mi jasné, že oni musí mlčet aby nekazili "vynikající" pověst těchto letadel

a proč se snažíš srovnávat MIg31 s F-35 nechápu, pak si vemme teda i jiné US stíhačky které nedávna spadly, ale tohle by byla zbytečná diskuze.

Podstata věci je takový, že US hrdě prohlásily, že F-35 je hotový a začal se sériovou výrobou....ale takhle by rozhodně nemělo vypadat něco co jde do sériové výroby - představi si to s autem - jak by to asi vypadalo, kdyby polovina nějakého modelu auta co se začala sériově vyrábět chcípla po půl roce někde na dálnici...

Datum: 19.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: podle poslední informací US a JAp nemohou

ten vrak stále najít....že by je předběhli rusové??? pak by opravdu US potřebovaly reálně rychle vyvinout tu 6. gen o))) Je to zvláštní radar ví, kde letadlo spadlo ale oni najdou pouze vocas o))

Datum: 18.04.2019

Vložil: Jan

Titulek: ISIL

Já myslel, že je IS už oficiálně smeten z povrchu zemského....a ISIL je IS.... Nebo ne?

Datum: 18.04.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: ISIL

Ta ďééé... Eštelen v Európe bude s nimi veselo. Merkelova vedela prečo sem krimigrantov pozýva.

Datum: 18.04.2019

Vložil: bog

Titulek: americký boj proti ISIL

to je žvást :)

Datum: 18.04.2019

Vložil: bog

Titulek: tiež sa núka otázka

akými prostriedkami disponuje agresor, ak proti nemu je nutné nasadiť takto technologicky vyspelé lietadlo? Alebo lepšia otázka: kto je pre USA agresor?

Ja by proti kozojebom nasadil A-10. GAU-8 by vykonalo dielo skazy.

Datum: 18.04.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: tiež sa núka otázka

To je predsa jasne. Pre USA je agresorom iranske, syrske a ruske letectvo.

Datum: 17.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: ten Guastella je borec...aspon jasně řekl, k čemu

F-35 jsou - proti bojovníkům ISIL, kde jejich nejlepší zbraň je AK 47 o))
tak či onak není to spíše taktický tah ukázat, že jsou tyto stíhačky v naprostém pořádku o)) když ještě nevíme příčinu pádu té japonské?

Datum: 17.04.2019

Vložil: Tomas

Titulek: Mala poznamka...

Dobry den, proc tuto poznamku (Klasický, obsahově prázdný žvást, nad kterým se je možno pousmát.) nepisete za kazde prohlaseni vyrobce cehokoli nebo politika? Mam rad tento web, ale takoveto kecy cekam od diskutujicich a ne od autora clanku. Pekny den

Datum: 17.04.2019

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Mala poznamka...

Vaši připomínku jsme četli. Jsme rádi, že máte náš web rád.

Datum: 17.04.2019

Vložil: Jiri.M

Titulek: Re: Mala poznamka...

Tady je hezky videt dvoji metr. Za to drtiva vetsina zdejsich diskutujicich jasali, kdyz Su-57 uspesne provedl 10 letu za dva dny v Syrii, kde udajne uspesne vyzkousel sve spickove a vysoce schopne systemy, ktere ve vsech ohledech prevysuji ty americke. Ale to chapu, nejste seriozni media, jinak byste emoce do clanku vubec nemichali.

Datum: 17.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Mala poznamka...Jiříku nikdo ti přeci nebrání

aby jsi tady na tyto stránky nechodil a četl je a věnoval se pouze tvým oblíbeným AN, kde jsou články zcela bez emocí, nestranné a vysoce odborné o)))
ale jinak ti děkuji za potvrzení těch 10 letů SU57 v Syrii o kterém jsem tu nedávno psal - nejsi takový mamlas, protože jsi schopen si to najít než když nějaký mamlas napíše" prosím můžete mi napsat zdroj kde se to píše " o)

Víš tady můžeš být rád, že i přes tvojí kritiku článku tě redakci nesmaže. Kdybys kritizovala články na AN, tak tě Grohmann smaže, zruší ti profil a prohlásí tě za trolla

Datum: 18.04.2019

Vložil: Jiri.M

Titulek: Re: Re: Re: Mala poznamka...Jiříku nikdo ti přeci nebrání

Proc bych mel byt za to rad? Preci nejsem nejaky poddany zcela zavisly na vuli sveho pana. Jsem tu s dalsimi lidmi s podobne "jimym" nazorem, aby to tady nevypadalo jak v Kremlu. Je to dedictvi z doby, kdy jsem mel jeste prorusky nazor. Z doby, kdy se tu jeste davaly ankety.
Mimochodem ani nevim, co znamena AN. A k tomu jsem tech 10 bojovych letu ani nepotvrdil. To, co jsem napsal, primo smrdel ironii. Jednostranna tvzeni Rusu jsou vseobecne znama vec a bez potvrzeni se tim nebudu zabyvat.

Datum: 18.04.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Mala poznamka...Jiříku nikdo ti přeci nebrání

tak já ti plně rozumím, že se cítíš radši na AN, protože tam jsi jako ve Washingtnu....

Datum: 18.04.2019

Vložil: Peter

Titulek: Re: Re: Mala poznamka...

...pokiaľ sú pravdivé tak áno.

Datum: 18.04.2019

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Mala poznamka...

Když se nad větou pana generála zamyslíte, nemůžete konstatovat nic jiného, než že jde o žvást a Militarybox má naprostou pravdu. Pro koho je určena tato věta? Pro Neandrtálce? Asi by bylo hodno někoho s vysokou školou, aby minimálně řekl, že se rozhodli vyměnit Raptory za Lightningy II, aby se tato letadla dostala do oblasti, kde bude lépe možno je prakticky otestovat, nebo tak něco. Bojůvkám ISIL je asi úplně jedno, jak kvalitní je stealth na F-35A.

Záznamy: 1 - 24 ze 24

Vyhledávání