internetový armádní magazín

Letouny Su-35 míří do Egypta

19.03.2019 13:50

Po Číně a Indonésii zamíří dodávky ruských víceúčelových bojových letounů Suchoj Su-35S pravděpodoně i do Egypta. Dne 18. března přišli ruské noviny Kommersant s oznámením, že Rusko podepsalo smlouvu s Egyptem o dodávce několika desítek strojů Su-35S.

Ruská Federální služba pro vojensko-technickou spolupráci ani obchodní společnost Rosoboronexport zatím zprávu Komersantu nijak nekomentovali. Ten mimo jiné také uvádí, že kontrakt má hodnotu přibližně 2 miliardy dolarů, a kromě asi dvou desítek letadel obsahuje i jejich výzbroj. Smlouva o dodávkách Su-35S exportního provedení (slabší motory, slabší radar) byla údajně podepsána na konci loňského roku a v současné době již probíhá jejich výroba.

                                   Su-35S / foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora

 

Je třeba připomenout, že egyptské vojenské letectvo momentálně přebírá i lehčí ruské víceúčelové bojové letouny RSK MiG-29M/M2. Jako zajímavost k pořízení strojů MiG-29M/M2 lze zmínit, že Egypt si přál dodání protiletadlových řízených střel s větším dosahem, něž jakým disponují střely americké provenience na letounech izraelského letectva. Posilování egyptských leteckých sil však zahrnuje i francouzské stíhačky Dassault Rafale. 

Letouny Su-35S jsou víceúčelové stroje generace 4++, které disponují některými prvky letounů páté generace. Jsou vybaveny motory s vektorovatelnou tryskou, které jim dávají vyjímečné manévrovací schopnosti. Čínské dojmy z dodaných Su-35S do Číny jsou podle internetových zdrojů zatím velmi pozitivní. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Letouny Su-35 míří do Egypta

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: každopádně je to další exportní uspěch

a stále nemám ten pocit, že by rusové měli mít problémy s exportem zbraní - dle US trollů z diskuzí na AN totiž vyplývá, že Rusko přijde o všechny své zákazníky a nikdo si nic od Ruska nebude kupovat. Mám ale pocit, že to je naopak...
Egypt bude mít letectvo, které jako jediné zatím z ostatních arabských zemí se bude moci směle postavit proti izraelským F-35/15/16...

Datum: 20.03.2019

Vložil: Alex

Titulek: Re: každopádně je to další exportní uspěch

a stále nemám ten pocit, že by rusové měli mít problémy s exportem zbraní - dle US trollů z diskuzí na AN totiž vyplývá, že Rusko přijde o všechny své zákazníky a nikdo si nic od Ruska nebude kupovat.

Určite poteší ak uvedieš aj nejaký konkrétny príklad. Lebo ja si na nijaký nespomínam - ak samozrejme nemáš na myslí T-14 resp. Su-57. Prejavenie záujmu o tieto zbrane na nejakej vojenskej výstave nepovažujem za predaj.

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: každopádně je to další exportní uspěch

najdi si sám na webu, jaké zakázky za poslední půl rok rusové všude podepsali...

Datum: 20.03.2019

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: Re: každopádně je to další exportní uspěch

Zlatý môj,
ty si napísal, že podľa US trolov na nemenovanom českom US webe AN "Rusko přijde o všechny své zákazníky a nikdo si nic od Ruska nebude kupovat".

A ja som ťa požiadal, aby si uviedol nejaký konkrétny príspevok z nemenovaného českého US webu AN, ktorý by potvrdil tvoj príspevok.
Tvoja odpoveď ".. najdi si sám na webu, jaké zakázky za poslední půl rok rusové všude podepsali..." zlatý môj nehovorí nič o spochybňovaní predajov Ruskej techniky do zahraničia - pretože to podľa mňa nikto nespochybnil - snáď okrem T-14 a Su-15.
Takže ešte raz a posledný krát zlatý môj - uveď link z nemenovaného českého webu AN, ktorý spochybňuje predaj Ruskej vojenskej techniky do zahraničia - samozrejme okrem T-14 a Su-57.


Datum: 20.03.2019

Vložil: Fero

Titulek: Re: Re: Re: Re: každopádně je to další exportní uspěch

Nechcem tu teraz riešiť predaj ruskej techniky, len chcem poukázať na to, že ak otázku štylisticky napíšeš v odseku v ktorom sa vyjadruješ k predaju techniky, nemôžeš predpokladať že ti každý magicky uvidí do hlavy a uhádne že tá otázka sa týkala odseku predchádzajúceho o článkoch na AN. A prívlastky "Zlatý môj" si odpusti, tento druh trollingu uplatňuj na facebooku, človek si chce prečítať kometáre k článku a nie citové výlevy.

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: každopádně je to další exportní uspěch

no ty píšeš jak chumajko....opravdu jsem myslel, že chceš konkrétní příklad ruského obchodu.
Ty jakožto věrný pisatel AN si určitě pamatuješ na článek z minulého roku na AN, který předpovídal, že RUsové budou mít velké problémy s exportem svých zbraní a že udajně i tradiční odběratelé se odkloní na západ atd. , nemohu ten článek najít, ale byla to jedna z největších blamáží redakce AN (ikdyž ta se blamuje celkem pořád)

Datum: 21.03.2019

Vložil: bog

Titulek: ja nechapala

nemenovaný AN?

Datum: 21.03.2019

Vložil: Alex

Titulek: Re: ja nechapala

Nepripomína ti to niečo?

... Kto chce porozumieť, ten porozumie. A blb ostane blbom....

Více zde: https://www.militarybox.cz/news/ruske-fregaty-povyrostou/

Datum: 21.03.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: ja nechapala

veď presne otom som písal :)

Datum: 21.03.2019

Vložil: Luk

Titulek: Re: Re: Re: ja nechapala

Prečo ešte reagujete na omnyho ved to je liliputinov troll. Nad putinovým plagatom si každy večer leští tágo...

Datum: 23.03.2019

Vložil: Jožo

Titulek: Re: Re: Re: Re: ja nechapala

@ LUK :
pozri sa naskôr do zrkadla chlapče - lebo TY, ALEX, DUŠAN a STRIX ste zaručení USofilní trollovia platení krvavými petrodolármi z Fašingtonu. Choď na rusofóbnu stoku AN, tam si všetci navzájom môžete uznanlivo hejtovať akí ste super geroji a ako ste to ostatným zase raz nandali, ty smiešny troll :-)

Datum: 27.03.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: ja nechapala

Na tuhle rétoriku máte nějaké trollí semináře, nebo jste od přírody takto postižení? Krvavé petrodolary z Fašingtonu, to je hodně dobrý. Skoro jako vrazi z Vólstrýtu, nebo se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak. Na tohle snad existuje škola, nebo co.

Datum: 27.03.2019

Vložil: str.

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ja nechapala

Samozřejmě že na to existovaly či existují školy (doplnit vzdělání). To jsou skutečné "propagandistické hesla". ALe je nejvyšší čas začít používat rozum a zjistit si co vlastně znamená dolar-petrodolar a proč byl využit v oné "propagandě". I ta věta z toho Volstýru se na něčem zakládá (ale chce to určitou mozkovou kapacitu) Ale asi je to marný.... Funguje to i obráceně, když jaký si ukrajinský důstojník vytáhne "Sověcký flag" a zvolá Amerikánci s náma. Předpokládám reakci: Blbosti ( a podle směru větru)... Bé... Bé... ..... alespoň bude sranda

Datum: 28.03.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ja nechapala

Tak bohužel na tohle mozkovou kapacitu nemám. Musel bych si ustřelit půlku hlavy. Navíc píšete v jazyce, kterému nerozumím. Tak se bavte sám. pa

Datum: 27.03.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: každopádně je to další exportní uspěch

Ani náhodou, komiku. :-)

Datum: 19.03.2019

Vložil: dusan

Titulek: Kto to platí ?

Egypt nie je veľmi solvetný zákazník. Značná časť jeho nákupov je financovaná v rámci vojenských pomocí hlavne od USA a bohatých arabských štátov.

Predpokladám, že tento nákup bude financovať SAE, lebo tam presakovali informácie, že by mali o tento typ záujem. Zrejme teda išlo o nákup pre Egypt.

Datum: 19.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: a proč tě to zajímá

izrael dostává zbraně uplně zadarmo a nežere tě to.....holt Egypt ví co kupovat, ví kde je kvalita, ví co je lepší a i kdyby to financoval SAE tak fakt je ten, že Egypt si tvou oblíbenou US techniku nevybral o))

Datum: 20.03.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: a proč tě to zajímá

Vzhľadom na to, že ročná US pomoc Egyptu je 1,2 miliardy dolárov ročne tak si samozrejme Egypt vyberá aj us techniku .... ruskú asi platiť Amíci nebudú : )

Po dokončení dodávok strojov F-16 minulý rok schválili Amíci pre Egypt dodávku AH-64E ....okrem iného samozrejme.

Datum: 20.03.2019

Vložil: strix

Titulek: Re: Re: a proč tě to zajímá

egypt patří mezi nejvíce zkorumpované země na světe (stejně jako Indie), a rusové vědí kde mazat...
to je vše, na kvalitu tam mají americké zbraně :)

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

vysvětlil jsi nám to, všude kam dodávají rusové to jsou zkorumpované země, zatímco US dodává zbraně pouze nezkorumpovaným, mírumilovným a demokratickým zemím o))

Datum: 20.03.2019

Vložil: Hmm

Titulek: Re: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

Je to výborná príležitosť ako umožniť izraelským ev US pilotom získať skúsenosti s vlastnostami su 35. A myslím že toho bohato využijú.

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

a jak si asi myslíš, že se to bude dít to by mne teda zajímalo , nechám se poučit o))

Datum: 21.03.2019

Vložil: Hmm

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

Uvidíš :)

Datum: 21.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

takže tu trolíš

Datum: 27.03.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Strix jasně eksperte

Říká zdejší vrchní troll? Haha. Bavíte mě, chlape.

Datum: 20.03.2019

Vložil: Feri

Titulek: Re: Kto to platí ?

je pravdepodobne ze to zatiahnu saudi, ako pri miststraloch, KA52 ci rafaloch. co za to budu chciet sa mozeme len domnievat - vyraznejsia ucast egyptskej armady v Jemene, egyptske namornictvo v adenskom zalive ci v arabskom mori alebo egyptske letectvo nasadene tam kde saudi rozkazu. urcite je za tym aj budovanie vztahov s krajinami, ktore im zbrane dodaju - ako sa ukazalo nedavno, nakrajanie novinara az tak nevadi ani USA, Rusku, Francuzsku, Cine alebo UK hlavne ked sa dohaduju obchody za miliardy.

Datum: 20.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Kto to platí ?

saudi platili i ty Migy

Datum: 19.03.2019

Vložil: paly

Titulek: Su-35

Podľa GAZETA.ru a TOPWAR.ru ide o 22 lietadiel..

Datum: 19.03.2019

Vložil: BB

Titulek: ...

Su35 už prý také zvládá supercruise.... Je to pravda, nebo fáma?

Datum: 19.03.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: ...

Pravda. To ovšem zvláda i F-15E, Eurofighter. Dosahovaná hodnota týchto rýchlostí je približne do 1,2M. Efektívne je to však od 1,5M. Na supercruise sa konštruujú motory špeciálne ako v prípade MiG-25, Concorde, F-22 a posledné motory pre Tu-144.

Datum: 19.03.2019

Vložil: The88

Titulek: Re: Re: ...

U Tu-144 to byly myslim naopak prvni motory, druhe pouzivaly forsaz.

Datum: 20.03.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: Re: ...

https://www.leteckemotory.cz/motory/nk-144/

Datum: 19.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: ... to už zvládá dávno

to není nic nového, fáma je když ti na AN píší, že to umí i Gripen a Rafale

Datum: 27.03.2019

Vložil: Jendar

Titulek: Re: Re: ... to už zvládá dávno

Ste dostal na AN banána, co? Bože, vy jste dílo.-)

Záznamy: 1 - 34 ze 34

Vyhledávání