internetový armádní magazín

Konec výcviku afghánských pilotů v USA

05.05.2019 18:55

Spojené státy se rozhodly radikálně omezit spolupráci s afghánskými vzdušnými silami. V duchu tohoto nového směřování americké ministerstvo obrany oznámilo, že ukončuje výcvik afghánských pilotů na americkém území.

Důvodem rozhodnutí o ukončení výcviku afghánských pilotů na území USA je jejich masivní opuštění kurzů. Výcvikové středisko kde se afghánští piloti zatím školili se nachází ve Fort Worth v Texasu. Nově budou Američané podporovat výcvik Afghánců pouze na území Afghánistánu.

Podle zprávy zveřejněné americkým ministerstvem obrany, během pilotního výcviku prováděného od roku 2005 opustilo kurzy a zmizelo více než 40% Afghánců. Ti jsou nyní hledáni americkými imigračními nebo celními orgány. Příčinou velké "dezerce" může být i vyhlášení Talibanu o provádění "lovu" na afghánské vojenské piloty. Militarybox, CC BY-SA

                     budoucí afghánští piloti ve výcvikovém středisku v Kábulu / foto: gulf-times / FU

 

Diskusní téma: Konec výcviku afghánských pilotů v USA

Datum: 07.05.2019

Vložil: astor

Titulek: dobrá zpráva.

Taliban pořádá hony na kolaboranty a příslušníky afghánského vládního vojska. Mohou na tom vydělat Slováci, pozvou si afghánské studenty do Košic a po čase se zjistí, že bačovia sú poněkud hnědší pleti a domlouvají se ne libozvučnou slovenčinou, ale fársí.

Datum: 06.05.2019

Vložil: Alex

Titulek: .

Dobrá správa pre Košice. Nech aj oni zarobia, nielen amíci. Aj keď Košičania vypisujú petície proti výcvikovým letom, lebo im lietajú nad hlavami.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/460649-vycvik-pilotov-v-kosiciach-odstartuju-afganci/

Datum: 05.05.2019

Vložil: barack ohava

Titulek: 11 září

Bravo usa ,, piloti sa budou Talibanu hodit pro další 11. září...

Datum: 06.05.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: 11 září

najn ilevn uos en insajd džob

Záznamy: 1 - 4 ze 4

Vyhledávání