internetový armádní magazín

Další modernizace ruských VKS obsáhne i 76 letadel Su-57

17.05.2019 13:50

Ruské vojenské letectvo pokračuje v průběžné modernizaci. Tisková agentura Interfax informovala, že ruské ministerstvo obrany se chystá podepsat smlouvu na nákup 76 víceúčelových bojových letounů Suchoj Su-57.

Podle dřívějších plánů zahrnutých do programu vyzbrojování do roku 2027 mělo být pořízeno pouze 16 kusů Su-57. Po analýze situace ruský ministr obrany oznámil, že je možnost nakoupit mnohem více bojových letadel tohoto typu. Nově má být, aniž by došlo k navyšování nákladů, v daném období pořízeno 76 letadel. Tento počet potvrdil ve svém prohlášení také ruský preziden Vladimír Putin.

                                    Suchoj Su-57 / foto: Michail Poljakov / Russianplanes / FU

 

Noviny Kommersant, citující své vlastní zdroje ve vojensko-průmyslovém komplexu, naznačují, že hodnota připravované smlouvy na letadla se odhaduje na 170 miliard rublů. K podepsání smlouvy by mohlo dojít na výstavě MAKS-2019, která se bude konat v Žukovském u Moskvy od 27. srpna do 1. září 2019.

Letoun Su-57 je ruský stíhač páté generace vybavený zásadně novým špičkovým avionickým komplexem a nejnovější radarovou stanicí. První let prvního prototypu stroje proběhl v lednu 2010. Zkoušky stíhače byly oficiálně zahájeny v roce 2014. Militarybox, CC BY-SA

 
 
G
M
T
Y
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků

 

Diskusní téma: Další modernizace ruských VKS obsáhne i 76 letadel Su-57

Datum: 24.05.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: Su-57

Táto správa ma vôbec neprekvapila. Ako som už v predchádzajúcich diskúsiach písal, Generálny štáb VKS RF, určite pod dojmom samotného vývoja Su-57, ako aj so skúsenosti s ich nasadením v Sýrii, ale aj s poznatkami získanými nasadením F-22 sil USAF na tom istom bojisku, mal velké výhrady ku ich nákupu, keď sa doslova vyjadril, že je zbytočné nakupovať drahé Su-57, keď ich úlohy dokážu plne zaitiť klasické lietadla.
V tomto prípade ide určite o kompromis medzi výrobcom a nákupcom (VKS) aby sa čiastočne vrátili náklady na vývoj. S týmto korešponduje aj medializovaná ponuka na predaj Su-57 Turecku.
Jednotlivé škriepky niektorých účastníkov tejto diskúsie mi pripadajú smiešne. Určite im chýba racionálny pohľad. Nezabudať: vždy ide o peniaze.

Datum: 21.05.2019

Vložil: Neutrál

Titulek: Jedna tisková zpráva

z anonymního zdroje a kolik způsobí radosti :-) Ještě by mohli napsat, za kolik desetiletí těch 76 kousků dodají.

Datum: 21.05.2019

Vložil: :D

Titulek: Re: Jedna tisková zpráva

Zdroj: agentura TASS, INterfax, Kommersant. Ty citují prohlášení onoho nejanonymnějšího :D :D zdroje jaký jen může být. Kýmž není nikdo jiný než samotný Vladimír Vladimírovič Putin :D :D :D

I to napsaly :D .Do roku 2028, a to by odpovídalo cirka 8 letadlům ročně, no tak to se fakt nedá vyrobit :D To není ruské v moci :D

Pro neznalé: Ze začátkem výroby se neočekává nějaká intenzivnější mnohakusová výroba do doby, než bude připraven nový motor.

https://vpk.name/news/282228_putin_zahotel_76_su57.html

https://www.youtube.com/watch?v=sJL5ES93U5U

https://www.youtube.com/watch?v=B40vA7tCeCQ

Datum: 22.05.2019

Vložil: Neutrál

Titulek: Jo, tak to jo

Když to říká sám Velký Voloďa Voloďovič, tak to je jiná...

Datum: 29.05.2019

Vložil: veterán 47

Titulek: Re: Jedna tisková zpráva

Zrejme ste nevenovali pozornosť Putinovmu prejavu na vojenskej prehliadke.

Datum: 17.05.2019

Vložil: bog

Titulek: Ajajajajaj

Takže to nebudú dva kusy o ktorých tu furt trtko kotkodákal?

Datum: 17.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

troly, kteří ještě před pár týdny mluvili o tom, jak rusové vývoj SU57 nezvládli, ruské letectvo nic kupovat nebude aže stroj skončil......a jak překvapivé, že je to vše jinak o))) Nicméně zajímavá je ta cena pro ruské letectvo - 30 mil. EUR což ale předpokládám, že je bez výzbroje, tipuji, že exportní cena bude tak 3x vyšší minimálně.

Datum: 17.05.2019

Vložil: Markus

Titulek: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

Tak není tak dávno co se Rusové kasali, že do roku 2020 budou mít 2000 tanků T-14. :-D Takže tyhle jejich prohlášení beru s hodně velkou rezervou.

Datum: 17.05.2019

Vložil: Cateye

Titulek: Re: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

Věřit všem ideálním plánům a výkřikům, to byste se dnes musel vysmát prakticky jakémukoliv zbrojnímu programu od východu na západ.
Podstatné je, že Grohmanové, Frantové a další, vyjí, ale karavana táhne dál... :)

Datum: 18.05.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

Ruskému vývoju by sa lepšie darilo, kebyže nebol zámerne rušený podpindosníkmi.
Tu je rozhovor s testovacím pilotom programu Buran a konštruktérmi o motore NK-93 https://youtu.be/faxcJbPqjiA

Datum: 18.05.2019

Vložil: dusan

Titulek: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

Sorry ... fakt som neveril, že je v Rusku taký bordel, kedy v strategických rozhodnutiach menia názory podľa toho ako sa Putin vyspí a ako stúpne ropa na svetových trhoch : )

Ale vráťme sa do krutej reality .... je to len zbožný plán ... a o "zvládnutom vývoji" sa môžeme baviť až keď budú Su-57 u letectva a bojaschopné ....

Exportná cena nebude 3 x vyššia ... lebo to by nik nechcel .... už len preto, že tých 30. mil. je čistý nezmysel ...

Datum: 18.05.2019

Vložil: hujer

Titulek: Re: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

Tak to je klasické operativní řešení a zároveň vyjednávání s výrobcem o ceně. To je právě to co spousta novinářů a ne jen novinářů ještě stále nepochopila!(možná i toto prohlášení je její součástí - možná nikoliv)

Tady nejde o žádné zvládnutí vývoje. Zde jde o čas který se ztratil v minulosti, proto se také vývoj rozdělil na nejméně dvě fáze. (to je také evidentní - vývoj motoru páté generace začal roku 1982 a v devadesátých letech byl zrušen a všichni víme proč. Až x let poté začal nový vývoj motoru páté generace pod označením IZD.30 - to je strašná časová propast která se nyní projevuje, ovšem nic záhadného, i když pro někoho asi ano. )

Jednotková cena by se měla pohybovat někde kolem 2,3 miliardy rublů za stroj (v dnešních cenách) a stále nemáme zcela detailní informace. Su-35S z první smlouvy měl stát údajně nějaké 1,3 miliardy rublů za kus.

Přebytek federálního rozpočtu Ruské federace v lednu až dubnu 2019 činil 2,1% HDP (tržby z ropy, plynu apod. byly 2,722 bilionů rublů, tržby z jiných "odvětví" 3,637 bilionů rublů)

A exportní cena bude určitě vyšší a bude záležet na dané konfiguraci letounu, a hlavně to bude veliká politická hra. (vůbec nejde o to že by to někdo nechtěl to je naivní, to vše je politika, ústupky, suverenita, vyhrožování, sankce atd.)

Datum: 18.05.2019

Vložil: Prdola

Titulek: Re: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

No, pokud chces podcenovat Rusaky, pak jsi vedle jak ta jedle :-)

Datum: 18.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Ajajajajaj - to víš špatná zpráva pro US

ano Dušane, ty jsi takový nevěřílek neználek, věřím že pro tebe je to přímo šok když vím co předvádíš za perly na AN.....ty se buď omluv nebo bud radši potichu.....ty tvé žvásty, které se ukázaly jako zcela liché, naštěstí nebere nikdo vážně...

Datum: 17.05.2019

Vložil: Alex

Titulek: .

Omny bude po prečítaní tohto príspevku určite v siedmom nebi. Dlho čakal na niečo podobné, ale nakoniec sa predsa len dočkal :):):)

Datum: 17.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: .

To urcite bude, aj ked nema ziaden dovod. Ide len o dalsie velkohube vyhlasenie, akych tu uz bolo kopec.

Datum: 17.05.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re:ty a tvojí kámoši na AN jste se akorát

zesměšnili.....

Datum: 18.05.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re:ty a tvojí kámoši na AN jste se akorát

Omny, ja nemam ziadnych kamosov z AN. Ja som zo Sorosovej skupiny. On ma plati aby som pisal pravdu. :-)

Datum: 28.05.2019

Vložil: Fero

Titulek: Re: Re: Re: Re:ty a tvojí kámoši na AN jste se akorát

tak potom to je naozaj tá pravá pravda pravdúca ak ťa platí Soroš !!! Klobúk dole !!! :-) Že ho pozdravujem a odkáž mu, nech už zo seba nerobí šaša a radšej sa pripravuje na smrť, veľa mu neostáva podľa toho jak zošuverene dědek vyzerá... :-D

Záznamy: 1 - 19 ze 19

Vyhledávání